Продукти:
Агнешки котлети цяло парче 2000 гр.
Марината Mасло и чесън Mr.Marlin 120 гр.
Сос Грейви Apollo 500 гр.
Червено вино 200 гр.
Масло 150 гр.
Зехтин 100 гр.
Чесън чистен 40 гр.
Розмарин пресен три клонки
Картофено пюре Mr.Marlin 200 гр.
Вода 1000 гр.
Мляко 200 гр.
Сол
Приготвяне:
Нарежете котлетите с две ребра на парче. Нарязаните котлети овкусете с Марината Mасло и чесън Mr.Marlin. Хубаво е да престоят поне 12 часа. Запечатайте ги на силно нагрят тиган с малко зехтин. Преместете ги в тава с хартия. Довършете ги в силно загрята фурна за около 10 мин.
В тигана, в който запечатахте котлетите, добавете 50 гр. масло, две клонки розмарин и чесъна. Сотирайте и деглазирайте с виното. След като се редуцира виното на половина, добавете Грейви соса и оставете да поври една минута, за да се хомогенизират ароматите. Отстранете от котлона и прецедете соса, заради чесъна и розмарина. Докато е още топъл соса добавете 50гр. Масло на бучки и бъркайте, докато се поеме.
Направете картофеното пюре според инструкциите с мляко, масло и овкусете със сол.
Сервирайте котлетите с картофено пюре, сос Грейви и украсете с клонка розмарин.
Съвет: За придаване на повече вкус и изискан аромат към вашето пюре, може да добавите около 50 гр. Трюфел паста Provil.