Продукти (за 10 порции):
Ориз Арборио 800 гр.
Лук нарязан на ситно 40 гр.
Чесън 20 гр.
Бяло вино 100 мл.
Бульон Шафран 20 гр.
Вода 2000 гр.
Зехтин 120 гр.
Слепваща панировка Mr.Marlin 200 гр.
Вода 250 гр.
Панировка Панко Mr.Marlin 300 гр.
Сос Сладко чили „Тай” 600 гр.
Сол
Приготвяне:
- Направете Бульон Шафран според инструкциите.
- Запържете лука в зехтин, докато стане прозрачен. Добавете чесъна и ориза. Загасете с бялото вино и след като изври започнете да добавяте по малко от врящия бульон. След като оризът е сготвен, отстранете от огъня и оставете да изстине. Овкусете със сол, ако е необходимо.
- Пригответе половината количество от Слепващата панировка според инструкциите.
- Оформете топки от изстиналия ориз (около 40-50 гр.).
- Панирайте като първо оваляте в не-разтворената Слепваща панировка, после в разтворената и накрая в Панировка Панко.
- Изпържете във фритюрник или в друга маслена баня.
- Така изпържените Аранчини сревирайте със сос Сладко чили „Тай”.
Съвет: Ако не искате аранчините да са постни, може да добавите пармезан и масло след като оризът е готов, непосредствено след като го свалите от котлона. Също така, в средата на всяка топка, може сложите цяло парче моцарела, кашкавал, чедър, гауда или друг вид сирене според Вашия вкус.